Netin kuukausikäyttöluvut miljoonaluokkaa Pohjoismaissa

Kuusi miljoonaa ihmistä otti yhteyden Internetiin kotoaan viime heinäkuun aikana Pohjoismaissa. Tämä käy ilmi Nielsen/NetRatingsin ensimmäisistä Suomessa tekemistä käyttömittauksista.

Suomessa portaalit ja hakukoneet keräävät eniten vierailijoita, mutta heti seuraavana tulevat pankki- ja investointipalvelut. Pankki- ja investointipalveluiden käyttö Internetin kautta on Suomessa kansainvälisesti erittäin korkealla tasolla.
-Myös Internetin käyttötavoissa on eroja USA:n ja Suomen välillä. Kategoriat, jotka keräävät kävijämäärät USA:ssa, ovat viihde ja sähköiset kauppapalvelut, kun taas Suomessa esiin nousevat esim. pankkipalvelut sekä kotisivu- ja sähköpostipalvelut.

Internetiä mediana käytetään eri tavoin eri maissa:
- Suomessa Internetin käyttö on asiapitoista, kun taas USA:ssa Internetiä käytetään enemmänkin viihdemediana, joka mahdollistaa myös ostojen teon, kertoo Nielsen/NetRatingsin myynti- ja markkinointijohtaja Jan Nyström.

Nielsen/NetRatings on nyt lanseerannut mittauspalvelunsa myös Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, taliaan ja Ranskaan. Laajentumisen jälkeen yritys mittaa Internetin käyttöä 14 maassa ympäri maailmaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat