Mainos

Netin keskustelupalstalla herjanneelle sakkoja

Vaikka viestit oli jätetty nimimerkin suojissa, niin poliisitutkimuksissa selvisi ip-osoite, josta kajaanilaisen paikallisradion toimitusjohtajaa halventavat viestit oli lähetetty.

Perättömien tietojen esittäminen kajaanilaisen paikallisradion toimitusjohtajasta internetin keskustelupalstalla kävi kalliiksi 24-vuotiaalle kajaanilaismiehelle. Mies tuomittiin Kajaanin käräjäoikeudessa kunnianloukkauksesta 450 euron sakkoihin. Korvauksia tuomittu joutuu maksamaan henkisistä kärsimyksistä uhrilleen 2000 euroa ja oikeudenkäyntikuluja lähes 400 euroa.

Pitkään Suomessa asunut venäläismies oli viime huhtikuussa osallistunut kajaanilaista paikallisradiota koskevaan keskusteluun Suomi24-sivustolla. Mies oli väittänyt radion omistajan jättäneen useita kertoja palkkoja maksamatta ja hävinneen aina palkkoja koskevat riita-asiat oikeudessa. Vastaaja nimitteli jättämissään kahdessa viestissä toimitusjohtajaa rotaksi ja mustamaalasi yritystä tarpeettomasti.

Vastaaja kertoi kuulleensa palkka-asioita koskevista oikeudenkäynneistä kajaanilaiselta asianajajalta ja pitäneensä tietoja tämän johdosta oikeina. Oikeudessa todettiin paikallisradion olleen käräjillä työsuhteeseen liittyvän erimielisyyden johdosta ainoastaan kerran 20 vuoden aikana.

Halventavat viestit ennättivät olla keskustelupalstalla vain pari päivää, ennen kuin ne poistettiin sieltä. Vaikka viestit oli jätetty nimimerkin suojissa, niin poliisitutkimuksissa selvisi ip-osoite, josta halventavat viestit oli lähetetty.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.