Mainos

Netanyahun kansliapäällikkö erosi

Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun kansliapäällikkö ja oikea käsi Avigdor Lieberman erosi tänään, ilmeisesti likud-puolueen johtavien jäsenten kapinan vuoksi. Pääministerin kanslia ilmoitti, että Netanyahu on hyväksynyt kansliapäällikkönsä eron.

Useat ministerit olivat vaatineet Liebermanin eroa puolueen äskeisen kokouksen jälkeen. Lieberman johti siellä pyrkimyksiä Netanyahun aseman vahvistamiseksi mahdollisten kilpailijoiden kustannuksella.

Liebermanin aloitteesta kokous päätti, että puolueen kansanedustajaehdokkaista päättää Netanyahun kannattajien hallitsema keskuskomitea. Tähän asti kansanedustajaehdokkaat oli valittu jäsenäänestyksellä.

Useimmat likudin korkeimmista johtajista vastustivat valintatavan muutosta. Arvostelijoita suututti erityisesti se, että Netanyahu oli julkisesti ehdottanut valintatavan muuttamista koskevan äänestyksen lykkäämistä. Lieberman onnistui kuitenkin saamaan kulissien takana aikaan päätöksen, että asiasta äänestetään heti.

Kokouksen jälkeen joukko ministereitä ja muita johtavia jäseniä yritti avoimesti kaataa Netanyahun tämän ollessa viisi päivää ulkomailla.

Netanyahu ryhtyi hillitsemään kapinaa palattuaan keskiviikkona Israeliin. Hän nimitti ensin erityiskomitean tutkimaan kokoustapahtumia ja lupasi sen jälkeen antaa kansanedustajaehdokkaiden valintatavan puolueen 200 000 rivijäsenen ratkaistavaksi.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.