Mainos

Netanyahu murhahankkeen takana?

Israelin salaisen palvelun Mossadin päällikkö sanoi maanantaina, että pääministeri Benjamin Netanyahu on henkilökohtaisesti vastuussa Hamas-järjestön johtajaa vastaan tehdystä salamurhayrityksestä syyskuussa.

Mossadin päällikkö Danny Yatom antoi maanantaina todistajalausuntonsa parlamentin ulkoasiain- ja puolustusvaliokunnalle, kertoi Israelin tv. Sen mukaan Netanyahu itse valitsi Hamasin johtajan Khaled Meshaalin iskun kohteeksi.
Kahdeksan tuntia kestäneessä kuulemisessa Yatom kertoi vastustaneensa Meshaalin valintaa ja ehdottaneensa toista kohdetta.
Netanyahu teki valinnan puolustusministeri Yitzhak Mordechain ja turvallisuuspalvelu Shin Bethin päällikön Ami Ayalonin kanssa, kun Yatom ei ollut paikalla. Hänelle kerrottiin asiasta myöhemmin.

Yatomin mukaan hanke epäonnistui osittain sen takia, että kokenut Mossadin agentti tulkitsi tilanteen väärin, eikä ymmärtänyt, ettei tilanne sallinut murhayrityksen viemistä loppuun.
Agentit yrittivät murhata Meshaalin myrkyllä, mutta epäonnistuivat siinä. Agentit pidätettiin ja Meshaal selvisi iskusta hengistä vasta-aineen avulla.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.