Mainos

Netanyahu: Israel valmis neuvottelemaan Syyrian kanssa

Israel on valmis aloittamaan pikaisesti rauhanneuvottelut Syyrian kanssa, sanoi Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu tänään. Netanyahu puhui neuvoteltuaan Jordanian kuninkaan Husseinin kanssa Ammanissa.

Husseinin mukaan myös Syyria on valmis rauhanneuvotteluihin Israelin kanssa.
-Olemme valmiit rauhanneuvotteluihin Syyrian kanssa kaikista merkittävistä kysymyksistä, sanoi Netanyahu neuvottelujen jälkeen pidetyssä yhteisessä lehdistötilaisuudessa. Pääministeri lisäsi, että neuvottelut voisivat alkaa "lähitulevaisuudessa".

Netanyahun mukaan pääkysymys neuvotteluissa Syyrian kanssa on Etelä-Libanon. Netanyahu on ehdottanut, että Israel voisi vetää joukkonsa Etelä-Libanonista tiettyjen ehtojen täyttyessä. Israel toivoo, että Etelä-Libanonin-kysymyksen ratkaisu olisi ensimmäinen askel kohti kattavaa rauhansopimusta.
-Kuten tiedätte Israelilla ei ole aluevaatimuksia Libanonissa. Meidän tavoitteemme on virallisen rauhan solmiminen Syyrian kanssa. Pelkkä rauhanprosessi ei riitä, Netanyahu luetteli. -Jos Syyrian puolelta riittää hyvää tahtoa, uskon, että voimme aloittaa jälleen neuvottelut, hän totesi.

Israel ja Syyria ryhtyivät neuvottelemaan rauhasta vuonna 1991, mutta neuvottelut ovat juuttuneet umpikujaan etenkin Golanin ylänköä koskevien erimielisyyksien vuoksi. Israel valloitti ylänköalueen Syyrialta vuonna 1967. Netanyahu on torjunut Syyrian vaatimukset, joiden mukaan Israelin tulisi vetäytyä Golanilta.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.