Mainos

Netanyahu ei lämpene palestiinalaisvaltiolle

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu varoittaa palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia julistamasta itsenäistä palestiinalaisvaltiota. Netanyahun mukaan oman valtion perustaminen olisi virhe, johon israelilaisten täytyisi puuttua.

Netanyahu sanoi eilen lähetetyssä televisiohaastattelussa Israelin aikovan reagoida, mikäli Arafat toteuttaa uhkauksensa ja julistaa palestiinalaisalueet itsenäiseksi valtioksi.

-Voimme vastata palestiinalaisvaltion perustamiseen esimerkiksi siten, että toimimme hallitsemillamme palestiinalaisalueilla niin kuin haluamme, kysymättä palestiinalaisten mielipidettä, Netanyahu sanoi, välttäen kuitenkin puhumasta alueiden haltuunotosta.

Jasser Arafat on uhannut julistaa palestiinalaisalueet itsenäisiksi, mikäli palestiinalaiset ja israelilaiset eivät onnistu solmimaan pysyvää rauhansopimusta ensi vuoden toukokuuhun mennessä.

Osapuolet ovat aikaisemmin sopineet, että Gazan ja Länsirannan alueiden kohtalo ratkaistaan lopullisesti vuoden 1999 toukokuuhun mennessä. Nykyään kyseiset alueet ovat suurimmaksi osaksi palestiinalaisten alaisuudessa. Palestiinalaisten ja israelilaisten rauhanneuvottelut ovat kuitenkin kilpistyneet muun muassa siihen, että palestiinalaisalueille on perustettu juutalaissiirtokuntia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.