Mainos

Nesteen jalostamolla tulipalo

Nesteen Naantalin öljynjalostamon yksi prosessiyksikkö vaurioitui pahoin jalostamon historian pahimmassa palossa tänä iltana. Henkilö- ja ympäristövahinkoja ei tulipalossa kuitenkaan sattunut.

Tuli pääsi ilmeisesti irti kipinästä, joka syntyi pumpun rikkoutumisesta dieselöljyä valmistavassa liuottimien aromaattisessa poistoyksikössä. Yksikkö on kooltaan noin 40 metriä kertaa 50 metriä ja sen läpi kulkee öljyä noin 25 tonnia tunnissa. Jalostamon kaikkien yksiköiden kapasiteetti on 280 tonnia tunnissa.

Palokunnille hälytys tuli hieman ennen klo 17:ää. Naantalin palolaitos oli paikalla kolmessa minuutissa, jolloin liekit löivät jo noin 30 metrin korkeuteen. Tuli saatiin rajattua yhteen yksikköön, ja noin 45 minuutin kuluttua tilanne saatiin hallintaan sulkemalla yksikön venttiilit, jolloin putkistopaineiden laskettua palo oleellisesti heikkeni.

Tulipalon takia lähes koko Naantalin jalostamon toiminta jouduttiin pysäyttämään. Osa yksiköistä käynnistettiin kuitenkin eti illalla uudelleen. Jalostamon johtaja Jorma Lampila ei osannut vielä tänään arvioida vahinkojen suuruusluokkaakaan. Nyt pahoja vaurioita kärsinyt yksikkö on kuitenkin pois tuotannosta jonkin aikaa.

Paloa oli sammuttamassa 18 yksikköä Nesteen oman palokunnan lisäksi Naantalin, Turun ja Raision palolaitoksilta ja vapaapalokunnista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.