Mainos

Nesteen ja SEO:n kiista päätökseen

Nesteen ja Suomalaisen energiaosuuskunta SEOn pitkäaikainen kiista on saatu päätökseen. Välimiesoikeus määräsi Nesteen maksamaan SEO:lle 10 miljoonaa markkaa. Lisäksi Neste joutuu maksamaan miljoona markkaa oikeudenkäyntikuluja. Kiista juontaa vuodelta 1993. Silloin SEO katsoi, että Neste käytti monopoliasemaansa väärin ja peri SEO:lta liian kovaa hintaa. Hinnoitteluerimielisyys koski aikaa tammi-elokuu vuonna 1993.

Asiaa on puitu kilpailuvirastossa, kilpailuneuvostossa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Jossain vaiheessa kilpailuvirasto esitti Nesteelle sadan miljoonan markan sakkoa kilpailulain vastaisesta bensiinin hinnoittelusta. Kilpailusakot Suomessa määrää kilpailuneuvosto, jonne virasto esityksensä vei. Vuoden 1996 lokakuussa kilpailuneuvosto katsoi, että kilpailulain vastainen hinnoittelu on ollut voimassa kovin lyhyen ajan ja pudotti rangaistusmaksun kahteen miljoonaan markkaan. Sen Neste on jo maksanut.

Kiistasta alkaen SEO on vaatinut Nesteeltä myös liikahinnan palautusta 23,8 miljoonaa markkaa, josta välimiesoikeus nyt siis velvoitti Nesteen maksamaan kymmenen miljoonaa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.