Mainos

Nesteen ja IVO:n yhteistyö selvitykseen

Kauppa- ja teollisuusministeriö alkaa selvittää valtion omistuksia ja rakenteiden yhteisiä kehittämisvaihtoehtoja Nesteessä ja IVO:ssa. Selvitykset tehdään yhteistyössä yhtiöiden kanssa.

Nesteen toimitusjohtajan Jukka Viinasen mukaan vahva suomalainen energiayhtiö olisi osakkeenomistajien etu. Hänen mukaansa Nesteen johto kannattaa Nesteen ja IVOn liiketoimintojen yhdistämistä tavalla tai toisella.

Jos yhdistämiseen päädytään, syntyisi yhtiö, jolla olisi ainutlaatuista osaamista koko energialiiketoiminnan alueella. Viinasen mukaan itse yhdistäminen on vain tekninen kysymys, jos valtio eli suurin omistaja pitää yhdistämistä tarkoituksenmukaisena.

IVOn toimitusjohtajan Heikki Marttisen mukaan yhtiön tavoitteena on listautua ensi keväänä tilinpäätöksen valmistuttua. Hän pitää luonnollisena, että valtio omistajana selvittää energia-alalla toimivien yhtiöidensä rakenteita ennen kuin päätökset omistuspohjan laajentamisesta tehdään.

Marttisen mukaan Nesteellä ja IVOlla on alueita, joissa liiketoiminnoista voi löytyä pieniä synergia-etuja. Näitä voisi olla pienlämpöhankkeissa ja engineering-liiketoiminnassa. Valtaosa Nesteen liiketoiminnoista on kuitenkin aivan toisilla alueilla kuin IVOn. Hän kuitenkin korostaa, että tarkemmat arviot ovat vielä ennenaikaisia.

Elokuun loppuun ulottuva selvitysaika sopii IVOlle hyvin siksikin, että se sattuu yksiin sähkön kantaverkon aikataulun kanssa. Marttinen pitää IVOn lähtökohtia selvitystyössä varsin vahvoina niin strategisesti kuin taloudellisesti.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.