Mainos

Neste: Vaihtorajous on reilu

Nesteen käyttämän ulkopuolisen asiantuntijan mukaan Nesteen osakkeen vaihtotarjous on oikeudenmukainen.

Nesteen hallituksen mukaan investointipankki Banque Paribasin arvio tukee sen omaa käsitystä tarjouksesta. Nesteen hallitus lähettääkin kaikille osakkeenomistajille asiaa koskevan kirjeen.

Arviotaan varten Paribas on perehtynyt Nesteeseen, haastatellut yrityksen johtoa, vertaillut osakemarkkinoiden näkemystä Nesteestä muihin vastaaviin yrityksiin ja tehnyt muita tarpeellisiksi katsomiaan selvityksiä.

Vaihdossa uuden IVO-Neste energiaryppään osakkeisiin Nesteen osakkeiden arvo on 178 markkaa, jos vaihto tehdään toukokuun puoliväliin mennessä. Sen jälkeen arvo on 176 markkaa. Vaihtotarjous alkoi vappuaattona ja päättyy 1. kesäkuuta. Jos osakkeen omistaja ei halua vaihtaa osakkeitaan, IVO-Neste ostaa ne 168,10 markan kappalehintaan.

Kuinka monta uuden IVO-Nesteen osaketta Nesteen nykyiset omistajat saavat selviää vasta sitten, kun uusi yhtiö viedään pörssiin ja sen osakkeiden myyntihinta selviää markkinoille tuolloin tehtävän tarjouksen perusteella.

Tämä on tarkoitus tehdä syksyllä, jos markkinatilanne sen sallii. Uuden energiaryppään pystyttämiseen tarvitaan EU:n kilpailuviranomaisten hyväksyntä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.