Mainos

Neste teki ostotarjouksen Krems Chemiestä

Neste on tehnyt julkisen ostotarjouksen itävaltalaisen pörssiyhtiö Krems Chemien osakkeista. Nesteen tarjous on 585 shillinkiä osakkeelta. Neste on jo ostanut 15 prosenttia osakkeista kahdelta yksityiseltä pääosakkaalta ja sitoutunut ostamaan heillä vielä olevat 20 prosenttia osakkeista.

Nesteen tavoitteena on saada haltuunsa enemmistö Kremsistä, kertoi johtaja Kyösti Sysiö Neste Chemicalsista. Krems on erikoistunut formaldehydipohjaisiin liimahartseihin ja mäntyöljypohjaisiin paperikemikaaleihin. Viime vuonna Kremsin liikevaihto oli runsaat 1,8 miljardia shillinkiä eli noin 770 miljoonaa markkaa.

Krems Chemien koko osakemäärä on 850 000 osaketta. Yhtiön markkina-arvo nousee Nesteen tarjouksen perusteella noin 210 miljoonaan markkaan. Kremsin neljän viime viikon korkein kurssi Wienin pörssissä on ollut 435 shillinkiä.

Tarjous on voimassa kuusi viikkoa ja tuloksesta ilmoitetaan marraskuun alussa. Kauppa edellyttää Saksan kilpailuviranomaisten hyväksyntää, koska Krems Chemiellä on Saksassa huomattava markkinaosuus.

Neste Chemicalsin strategiana on keskittyä maailmanlaajuisesti liimahartseihin ja teollisiin pinnoitteisiin, joissa molemmissa yhtiön on maailman toiseksi suurin valmistaja. Neste Chemicalsin liikevaihto oli viime vuonna runsaat 4,4 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.