Mainos

Neste Oilin tulos pieneni

Neste Oil kertoo, että lyhyen ajan markkinatilanne öljyalalla on parantunut selvästi.

Yhtiön heinä-syyskuun tulosta painoi kuitenkin Porvoon jalostamolla sattunut vetylaitoksen vaurio, mutta öljytuotteiden vahvemmat marginaalit paikkasivat tilannetta.

Vetylaitoksen korjaus kestää tämän kuun loppuun saakka.  
Neste Oilin tulos ennen veroja supistui heinä-syyskuussa 25 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 233 miljoonasta eurosta. Liikevaihto laski 4 miljardiin euroon 4,6 miljardista eurosta.

Vuotta aiempaa heikommasta tuloksesta huolimatta Neste Oil nostaa ennustettaan vertailukelpoisesta liikevoitosta parantuvan markkinatilanteen ansiosta. Yhtiö arvioi nyt, että vertailukelpoinen liikevoitto on tänä vuonna yli 400 miljoonaa euroa, kun aiempi ennuste oli alle 400 miljoonaa euroa.

Vertailukelpoinen liikevoitto ei sisällä muun muassa varastovoittoja ja -tappioita, jotka riippuvat öljyn hinnoista. Neste Oil varoittaa, että nopeat ja suuret hinnanvaihtelut voivat johtaa merkittäviin varastovoittoihin tai -tappioihin.

Yhtiö kertoo, ettei Ukrainan kriisi ole vaikuttanut olennaisesti öljyn ja kaasun tarjontaan. Maailmantalouden kehittymiseen liittyy kuitenkin epävarmuutta, mikä todennäköisesti vaikuttaa erityisesti dieselin kysyntään. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.