Mainos

Neste Oil myy osuutensa saudiyhtiöstä

Neste Oil myy 10 prosentin omistusosuutensa saudiarabialaisesta petrokemian yhtiöstä. Kauppahinta Saudi European Petrochemical Company Ibn Zahrista on 120 miljoonaa dollaria. Ostaja on Saudi Basic Industries Corporation (SABIC).

Neste Oil arvioi saavansa kaupasta 85 miljoonan euron myyntivoiton. Yhtiöt odottavat saattavansa kaupan päätökseen kuluvan vuoden toisella neljänneksellä.

Kaupan jälkeen SABIC omistaa IBN Zahrista 80 prosenttia. Muut omistajat eli Apicorp ja Ecofuel SpA omistavat molemmat 10 prosenttia.

Ibn Zahr valmistaa mtbe-bensiinikomponettia ja polypropeenia. Yhtiö sijaitsee Al Jubailissa Saudi-Arabian itärannikolla.

- Ibn Zahr on strategiansa mukaisesti viime aikoina keskittynyt kuitenkin enemmän petrokemian tuotteisiin, ja Neste Oilin strategiana on keskittyä tuottamaan ja markkinoimaan puhtaamman liikenteen korkealaatuisia polttoaineita. Sen takia olemme arvioineet uudelleen asemaamme Ibn Zahrin omistajana, mikä johti nyt julkistettuun omistusosuuden myyntiin, sanoo Neste Oilin toimitusjohtaja Risto Rinne.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.