Mainos

Neste Oil luopuu öljynporauksesta

Yhtiö aikoo nyt keskittyä jalostamotoimintaan ja biopolttoaineiden tuotantoon.

Neste Oil luopuu kokonaan öljynporauksesta, kun venäläinen öljy-yhtiö Lukoil ostaa Neste Oililta 50 prosentin osuuden SeverTEKistä. Kaupan jälkeen Lukoil omistaa Venäjällä öljyntuotantoa harjoittavan SeverTEKin kokonaan.

Neste Oil keskittyy nyt öljyn jalostukseen ja markkinointiin.

Yhtiö saa kaupasta noin 321,5 miljoonaa dollaria eli noin 274 miljoonaa euroa ja kirjaa noin 140 miljoonan euron myyntivoiton, jonka se aikoo sijoittaa investointiohjelmaansa. Tarkoitus on kehittää jalostamotoimintaa ja lisätä biopolttoaineiden tuotantoa.

- Sovittu myyntihinta on hyvin vertailukelpoinen Venäjällä viime aikoina öljyntuotantoyhtiöistä tehtyihin kauppoihin, Neste Oilin toimitusjohtaja Risto Rinne sanoo.

Hänen mukaansa Neste Oil on ollut tyytyväinen SeverTEKin toimintaan, mutta sen tuottama öljy ei ole mennyt Nesteen omille jalostamoille vaan Venäjän sisäisille markkinoille.

Lukoil on suuri öljyntuottaja Venäjällä. Lukoil on kasvanut Timan-Petshoran alueella Luoteis-Venäjällä, jolla SeverTEK on toiminut vuodesta 2003 lähtien.

SeverTEKin päivätuotanto on noin 30 000 tynnyriä, ja sen todetut sekä todennäköiset öljyvarat olivat tämän vuoden alussa noin 213 miljoonaa tynnyriä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.