Mainos

Neste Oil avasi maailman suurimman biodieseljalostamon

Neste Oil vihki tänään käyttöön maailman suurimman biodieseljalostamon Singaporessa Kaakkois-Aasiassa. Singaporen laitoksen tuotantokapasiteetti on yli kaksi kertaa suurempi kuin Neste Oilin Porvoon kahden biodieseljalostamon.

Toimitusjohtaja Matti Lievonen luonnehti avajaisseremoniassa Singaporen laitosta Neste Oilin lippulaivajalostamoksi. Laitos on toiminut marraskuusta lähtien, mutta seremoniat pidettiin vasta nyt.

Jalostamossa valmistetaan dieseliä uusiutuvista raaka-aineista kuten kiistellystä palmuöljystä. Yhtiön mukaan jalostamolla valmistetun dieselin hiilidioksidipäästöt ovat jopa 80 prosenttia pienemmät kuin tavallisen dieselin.

Yhtiö rakentaa myös Singaporen laitoksen kokoista jalostamoa Rotterdamiin Hollantiin. Sen on määrä valmistua kesällä. Lievonen laskee, että silloin Neste Oilin biodieseltuotanto nousee kahteen miljoonaan tonniin vuodessa, mikä on lähes viidennes biodieselin kulutuksesta Euroopassa. Neste Oilin valmistama biodiesel eroaa ratkaisevasti muista vastaavista tuotteista muun muassa sen vuoksi, että sopii sellaisenaan nykyisiin moottoreihin.

Singaporen jalostamon tuottama biodiesel laivataan Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.

(MTV3- STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.