Mainos

Neste: Borealis-neuvottelut jatkuvat

Neste ilmoitti perjantaina, että Borealiksen osakkeiden myyntiä koskevat neuvottelut, jotka oli tarkoitus saattaa päätökseen vuodenvaihteessa, jatkuvat edelleen. Neuvotteluja on venyttänyt varsinkin varsinaiseen pääkauppaan liittyvän sivukaupan yksityiskohtien hiominen.

Nesteen talousjohtajan Eero Aittolan mukaan kaikki osapuolet pyrkivät yhä saamaan kaupan voimaan mahdollisimman nopeasti. Tarkempaa määräpäivää ei ole sovittu.
-Nesteen viime vuoden tilinpäätöksen kannalta ei ole juuri minkäänlaista eroa sillä, onko kauppa saatu päätökseen vuoden lopulla tai tammikuun aikana, Aittola sanoo.

Neste allekirjoitti syyskuussa aiesopimuksen Borealiksen osakkeidensa myynnistä itävaltalaiselle ÖMV:lle ja Arabiemiraateissa toimivalle IPIC:lle. Kaupan arvo nousee lähes neljään miljardiin markkaan. Puolet Borealiksesta säilyy edelleen norjalaisen Statoilin omistuksessa.

Sopimukseen liittyy ÖMV:n polymeeriliiketoimintaa pyörittävän PCD-yhtiön siirtyminen Borealikselle. Juuri tämän kaupan yksityiskohdista neuvotellaan edelleen. Neste on kirjannut Borealiksen osakkeiden myynnistä noin 800 miljoonan markan myyntitappion.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.