Mainos

Nerg kommentoi Heinimäen kapinapuheita: Keskusteluyhteys on tärkeä

Kirkko ja Kaupunki-lehden tuore päätoimittaja Jaakko Heinimäki katsoo, että kirkolla on velvollisuus suojella myös ilman turvapaikkapäätöstä jääneitä pakolaisia.

Heinimäen mukaan historia muistuttaa meitä siitä, että laki ei ole aina oikeudenmukainen ja myös kirkolla on velvollisuus kapinoida.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kommentoi Heinimäen näkemyksiä muistuttamalla, että poliisin työtä ei saa estää. Minkäänlaisia kirkkojen ratsioita ei Nergin mukaan ole luvassa. 

-Ulkomaalaisvalvontaa on tehty tehostetusti jo viime syksystä lähtien ja sitä tehdään eri puolilla Suomea - myöskin lähellä kirkkoja, mutta minkäänlaista ratsausmeininkejä ei suomalaisella poliisilla ole, Nerg kommentoi MTV Uutisille.

Nerg korostaa kirkkoturvaohjeen lähtevän siitä, että kun hädässä olevia autetaan, niin keskusteluyhteys viranomaisiin on tärkeä.

-Yritetään löytää ihmisille yhdessä ratkaisu eikä niin, että piilotellaan. Meillä koko maassa poliisilaitokset ovat käynyt seurakuntien kanssa nämä toimintatavat läpi ja meillä ei ole ollut mitään ongelmia tähän mennessä ja tärkeätä onkin että se keskustelu jatkuu.

Nerg toteaa, että kansalaistottelemattomuus on väärin suhteessa virkatehtävissään oleviin tahoihin:

-Niin kirkolle kuin kaikille muillekin tahoille ja kansalaisille me esitetään toive ja jopa vaatimus siitä, että kun poliisit ovat virkatehtävissä, niin heidän työtään ei saa siinä virkatehtävissä estää.

Nerg kuitenkin toteaa, että poliisia ei ole pyritty estämään tehtävissään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.