Mainos

Nepalissa vaaditaan demokratiaa

Nepalin pääkaupungissa Kathmandussa pidätettiin tuhat kuninkaan vastaista mielenosoittajaa. Protesteissa vaaditaan maahan demokratiaa.

Nepalissa poliisi pidätti silminnäkijöiden mukaan tuhat mielenosoittajaa, jotka vaativat demokratiaa kuningasvallan sijaan maan pääkaupungissa Kathmandussa. Mielenosoitukset jatkuvat kolmatta viikkoa huolimatta siitä, että julkiset väenkokoukset kiellettiin alkukuusta.

Silminnäkijöiden mukaan poliisi pamputti väkijoukkoja, jotka polttivat kuningasvaltaa symboloivia kuvia ja kivittivät poliiseja. Eri puolilla kaupunkia tuhannet ihmiset kerääntyivät oppositiopuolueiden ja nuorisojärjestöjen järjestämiin mielenosoituksiin, kongressipuoleen nuorisojohtaja Ram Chandra Sharma sanoi. Kuningas Gyanendra on luvannut järjestää maassa vaalit vuoden kuluessa, mutta oppositio tahtoo maahan sitä ennen monipuoluehallituksen nykyisen kuninkaan kannattajista koostuvan ministeristön sijaan.

Kuningas erotti hallituksen vuoden 2002 lokakuussa sen jälkeen kun se ei kyennyt tukahduttamaan kommunistihallintoa vaativien maolaississien toimintaa. Kahdeksan vuotta kestänyt verenvuodatus on vaatinut yli 9000 ihmisen hengen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.