Mainos

Nepalissa kiipeilymatkalla olleet suomalaiset tiettävästi kunnossa

Nepalissa kaukomatkatoimisto Aventuran kiipeilymatkalla olevat 14 suomalaista on tiettävästi kunnossa, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Tero Norvio STT:lle.

Maanjäristys aiheutti lumivyöryn Mount Everestillä. Nepalin matkailuministeriö on vahvistanut 10 ihmisen kuolleen vuorilla, mutta ministeriön mukaan luku voi vielä nousta.

Suomalaisryhmät ovat Mount Everest Base Camp -vaelluksella ja Island Peakilla, mitkä eivät kuulu pahimpaan järistysalueeseen.

Norvion mukaan toimistopäällikkö oli heti yhteydessä asiakkaisiin, eikä ole kuultu, että heillä olisi hätää.

Mount Everestillä on parhaillaan toinenkin kymmenen hengen suomalainen kiipeilijäryhmä. Matkanjärjestäjä Mandala Travelin toimitusjohtaja Juha Viitala vahvisti jo aiemmin, että he ovat kunnossa.  
Ulkoministeriön tiedossa on 170 Nepalissa olevaa suomalaista. Heistä oli eilen alkuillasta tavoittamatta vielä nelisenkymmentä. Ministeriön tietoon ei ole tullut, että suomalaisia olisi loukkaantunut.

Peräti 7,9 magnitudin järistys iski Nepaliin eilen aamupäivällä Suomen aikaa. Voimakas maanjäristys ja lumivyöryt surmasivat ainakin yli 1 300 ihmistä. Järistys oli Nepalin voimakkain yli 80 vuoteen.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.