Mainos

Nepalin maolaississit valmiita tulitaukoon

Nepalin maolaississit ilmoittavat aloittavansa kuukauden kestävän yksipuolisen tulitauon.

Sissit ilmoittivat tänään tulitauosta, jonka on määrä alkaa ensi keskiviikkona, kansainvälisille uutistoimistoille lähettämässään telefaxviestissä. Nepalin hallitus sanoo kuitenkin, ettei se luota sissien tulitaukoilmoitukseen ja ilmoittaa jatkavansa taistelua.

Maolaiset sissit ovat tarkkailijoiden mukaan kärsineet raskaita tappioita äskettäisissä taisteluissa hallituksen joukkoja vastaan. Maan viranomaiset ilmoittivat tänään, että Nepalin turvallisuusjoukkojen ja maolaississien välisissä taisteluissa on saattanut tällä viikolla kuolla jopa 370 ihmistä. Taistelut ovat keskittyneet erityisesti Rolpan alueelle.

Nepalin sisäministerin Khum Bahadur Khadkan mukaan turvallisuusjoukot ovat viime kuukausina edenneet hyvin taisteluissa sissejä vastaan. Sisäministeri vannoi, että turvallisuusjoukot tulevat murskaamaan sissit.

Nepaliin määrättiin poikkeustila sen jälkeen, kun rauhanneuvottelut sissien ja hallituksen välillä viime marraskuussa katkesivat. Poikkeustila antoi armeijalle laajat valtuudet käydä sotaa sissejä vastaan.

Sissit ovat taistelleet kuuden vuoden ajan Nepalin kuningaskunnan kaatamiseksi ja kommunistisen valtion perustamiseksi.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.