Mainos

Nepalilla edessä valtaisa jälleenrakennus, eikä rahaa ole

Raunioissa mätänevien ruumiiden lemu velloi perjantaina lähes kaikkialla Nepalissa, samalla kun viranomaiset ilmoittivat vajaa viikko sitten tapahtuneen maanjäristyksen uhrien määrän nousseen jo yli 6200:aan.

Kaikki ruumishuoneet olivat niin ikään ääriään myöten täynnä.

– Meille on annettu käsky polttaa kaikki ruumiit välittömästi sen jälkeen kun ne on vedetty pois raunioista, sanoi pelastustöissä mukana ollut Raman Lal.

Nepalin valtiovarainministerin Ram Sharan Mahatin mukaan edessä on ennennäkemätön jälleenrakennus, joka tulee maksamaan ainakin kaksi miljardia dollaria. Mahatin mukaan maalla ei moisia rahoja ole, joten kansainvälisen yhteisön on ojennettava auttava kätensä.

YK:n arvion mukaan yli 600000 taloa on vaurioitunut tai tuhoutunut täysin. Maailmanjärjestön mukaan järistys on vaikuttanut kahdeksan miljoonan ihmisen elämään ja heistä kaksi miljoonaa tarvitsee välitöntä hätäapua.  

"Ei meitä kukaan auta"


Jos tilanne maan pääkaupungissa Kathmandussa oli synkkä, syrjäisillä seuduilla se oli epätoivoinen.

– Ei meitä kukaan auta. Autot ja rekat vain ajavat ohi. Miten me oikein selviämme, sanoi Kumar Ghorasainee täysin tuhoutuneessa Melamchin kaupungissa Kathmandun koillispuolella.

Saman kaupungin raunioista tavoitettu Shalik Ram Ghorasainee kertoo japanilaisesta avustusryhmästä, joka sattui paikalle, kun kaupungin asukas lyyhistyi ojaan tien varrella.

– He pysähtyivät, antoivat miehelle pari tablettia särkylääkettä ja kaasuttivat tiehensä, mies muistelee.  

Epätoivoisesti tuloja kaipaavat vuoristo-oppaat kertoivat, että kiipeilykausi Mount Everestillä jatkuu ensi viikolla, jahka järistykset tuhot on saatu korjattua. Järistyksen aikaansaamat lumivyöryt tappoivat 18 ihmistä Everestin perusleirissä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.