Mainos

Nemtsovin naisystävä: En nähnyt ampujaa kunnolla

Moskovassa surmatun Boris Nemtsovin naisystävä ei nähnyt, kuka ampui oppositiopoliitikon. Laukausten jälkeen hän havaitsi vaalean auton ajavan pois paikalta.

Ukrainalainen Anna Duritskaja kertoo Dozhd-television haastattelussa, että hän haluaisi palata kotiin mutta hänen ei anneta toistaiseksi poistua Venäjältä.

Duritskaja kertoo oleskelevansa ystävien luona Moskovassa, mutta koko ajan vartioituna.

Duritskaja, 23, käveli Nemtsovin kanssa moskovalaisella sillalla, kun tuntematon hyökkääjä ampui tätä myöhään perjantai-iltana. Duritskaja ei itse haavoittunut ampumisessa.

Useat surmapaikan lähellä sijaitsevista valvontakameroista eivät ilmeisesti olleet toiminnassa tapahtumahetkellä, kertoo Kommersant-lehden. Sen mukaan aivan Kremlin lähistöllä tarkkaan valvotulla alueella sijaitsevat kamerat oli suljettu korjauksen takia.

Venäjällä on jo aiemmin julkistettu valvontakamerakuvaa surmahetkestä tapahtumapaikalla. Etäältä kuvattu nauhoitus on kuitenkin heikkolaatuinen. 

Brittilehti Observer kertoo pariskunnan illan kulusta. Sen mukaan Duritskaja oli odottanut Nemtsovia iltakymmenen jälkeen Kremlin muurin lähettyvillä sijaistsevan GUM-ostoskeskuksen Bosco-kahvilan luona.

Pariskunta oli syönyt päivällistä yhdentoista aikoihin ja sen jälkeen lähtenyt kävelemään ostoskeskuksesta Vasilievskin siltaa Kremlin muurin suuntaan.

Kohtalokkaat laukaukset ammuttiin ohi ajaneesta autosta. Duritskaja ei loukkaantunut iskussa.

Nemtsovin hautajaiset pidetään huomenna Moskovassa. Tuomioistuin on torjunut oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin pyynnön saada osallistua tilaisuuteen, kertoo uutistoimisto Tass. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.