Mainos

Nelostie keväällä liikkuvan poliisin tehovalvontaan

Liikkuvan poliisin Lahden, Jyväskylän ja Oulun yksiköt suorittavat kevään aikana tehostettua liikenteen valvontaa 4-tiellä välillä Lahti-Oulu. Valvonta on painotettu kevään vilkkaan Lappiin suuntautuvan liikenteen ajaksi.

Tehostetun valvonnan aikana on lisätty huomattavasti liikennevalvonnan määrää kyseisellä tieosalla. Tarkoituksena on lisätä tienkäyttäjien turvallisuudentunnetta ja vähentää yli 10 km/h sallitun nopeuden ajavien määrää liikennevirrassa.

Valvonta on aloitettu 24.3. ja sitä on jo tehty kolmen viikon ajan. Tehostettu valvonta jatkuu yli Vapun päättyen 4.5. Liikenteen keskinopeustietoja on saatu Tiehallinnon liikenteen automaattisilta mittauspisteiltä (LAM).

Lahden, Jyväskylän ja Oulun yksiköt ovat suunnanneet kolmen viikon aikana 4-tielle noin 2100 tuntia liikennevalvontaa. Normaalimäärä vastaavana aikana on alle puolet tästä tuntimäärästä.

Valvonnan aikana on puhallutettu 4500 kuljettajaa ja saatu kiinni 12 rattijuoppoa. Ylinopeuksista on kirjoitettu noin 600 maksumääräystä ja vajaa sata kirjallista huomautusta. Muista syistä on kirjoitettu yli 100 maksumääräystä ja 50 kirjallista huomautusta. Raskaanliikenteen valvonnassa on tavattu noin 30 ylikuormaa ja 150 kuljettajan ajo- ja lepoajat on tarkastettu. Valvonnan aikana ajokorttinsa on menettänyt noin 40 autoilijaa, ja tutkanpaljastimia on takavarikoitu 6 kappaletta.

Valvonnan vaikutusta autoilijoiden käyttämiin nopeuksiin on seurattu Keski-Suomen alueella kahdesta Tiehallinnon LAM-pisteestä. Kolmen viikon ajalta (24.3.-13.4.2003) on havaittavissa ylinopeutta ajavien määrän lasku molemmissa tarkkailupisteissä. Tuloksissa on seurattu yli 10 km/h ylinopeudella ajavien henkilö- ja pakettiautojen prosentuaalista määrää vuosina 2002 ja 2003 viikoilla 13-15.

Liikkuva poliisi uskoo valvonnan tasoittaneen liikennevirran keskinopeutta, mikä vähentää ohitustarvetta varsinkin vilkkaassa viikonloppuliikenteessä. Tehovalvonta ei ole kohdentunut pelkästään nopeusvalvontaan, vaan liikennevalvontaa on tehty mahdollisimman kattavasti.

Nastarenkaat pitää vaihtaa kesärenkaisiin toista pääsiäispäivää ensinnä seuraavana maanantaina eli lain mukaan nastarenkaita saa käyttää vielä pääsiäistä seuraavalla viikolla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.