Mainos

Nelosolut halutaan kauppoihin

Päivittäistavarakauppa haluaa vapauttaa nelosoluen myynnin. Taustalla on pelko tuonnin lisääntymisestä, kun olutta saa tuoda aiempaa enemmän.

Kotimaisen kaupan paineet lisääntyvät, kun oluen tuontikiintiöt kasvavat ja Virosta mahdollisesti jo vuonna 2004 tulee EU-jäsen. Kauppa haluaa nyt, että hallitus päästäisi vahvat siiderit ja ns. nelosoluet tavallisten ruokakkauppojen hyllyille jo ensi vuonna. Seuraavaksi olisi niiden paljon puhuttujen viinien vuoro.

- Kun lisätään oluen tuontikiintiötä ilman että lasketaan veroa, niin voi olla mitään muuta järkevää tointa kuin vastata siihen vapauttamalla IV-olut ja antaa sillä tavalla kotimaiselle elinkeinolle edes pieni mahdollisuus siihen kilpailuun, toteaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Osmo Laine.

Kansanterveyytä vaaliva sosiaali- ja terveysministeriö tyrmää olutaloitteen. - Periaatteellisella tasolla kysymys on siitä, että kansalaisten terveys tästä asiasta ja tämän alotteen seurauksena huonontuisi, kaavailee hallitusneuvos Ismo Tuominen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Edes Viron EU-jäsenyyden jälkeen mitä ilmeisemmin lisääntyvä tuonti ei saa ministeriön virkamiestä vahvojen oluiden myynnin kannalle. -Pikemminkin me joudumme miettimään 2004 vuoden kohdalla, että pitääkö meidän alentaa alkoholijuomien veroa, ja tässä mielessä alkoholijuomien saatavuuden lisääminen samanaikaisesti kun hintoja alennetaan, on sama kun heittäisi bensiiniä liekkeihin, sanoo Tuominen.

Kaupassa vihreää valoa odoteaan nyt poliitikkojen suunnasta ja lähinnä peruspalveluministeri Eva Biaudeen avausta.

(MTV3)

(Talousuutiset 21.10.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.