Mainos

Nelonen: Lehtomäen perheen osakaupat Finanssivalvonnan tutkittavaksi

Arvopaperimarkkinoita valvovasta Finanssivalvonnasta vahvistetaan, että Helsingin poliisi on ollut siihen yhteydessä ministeri Paula Lehtomäen (kesk.) perheen Talvivaaran kaivosyhtiön osakesijoitusten takia. Muuten virasto on vaitonainen asiasta.

-Me emme kommentoi koskaan yksittäisten tapausten kohdalla, tutkimmeko niitä vai emme. Emmekä tee sitä tässäkään vaiheessa. Sen voin kuitenkin sanoa, että Helsingin poliisi on ollut meihin yhteydessä tämän asian tiimoilta, kertoo osastopäällikkö Jarmo Parkkonen Finanssivalvonnasta.

Nelosen uutiset kertoi illansuussa, että Helsingin rikospoliisi on kirjelmöinyt osakekaupoista Finanssivalvonnalle, jolta se aluksi odottaa toimia. Sen sijaan esitutkintaa ei ole vielä aloitettu.

Sisäpiiritiedon kannalta on tärkeää selvittää, milloin osakesijoitukset on tehty. Osakkeiden tarkkaa ostoajankohtaa Lehtomäki ja hänen puolisonsa eivät ole kertoneet.

Lehtomäki kiistää epäilyt

Lehtomäki on kiistänyt epäilyt mahdollisista sisäpiirikaupoista keskustan risteilyllä illalla. Helsingin Sanomien mukaan Lehtomäki vakuutti, ettei hänen perheellään ole ollut tietoa Talvivaaran uraaninlouhinta-aikeista ennen kuin siitä oli julkisuudessa kerrottu.

Uraanin louhintailmoituksen jälkeen kaivosyhtiön osakkeen arvo alkoi vahvistua.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) kommentoi risteilyllä Yleisradiolle, että Lehtomäen osakekauppa-asia on selvitettävä, jos on jotain selvitettävää. Kiviniemi kertoi Ylelle, ettei ole keskustellut asiasta Lehtomäen kanssa.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen on puolestaan kommentoinut asiaa Iltalehdelle. Laanisen mielestä osakekauppojen selvittäminen on hyvä asia Lehtomäen oikeusturvan kannalta.

-Toivon, ettei tämä ole kovin monimutkainen asia, sanoi Laaninen Iltalehdelle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.