Mainos

Neljäsosa kansasta kannattaa vapaaehtoista armeijaa

Yhä useampi suomalainen kannattaa vapaaehtoista asepalvelusta. Helsingin Sanomien teettämän kyselyn mukaan yli neljäsosa kansasta kannattaa vapaaehtoiseen armeijaan siirtymistä. Vapaaehtoisuuden kannatus on noussut kahden vuoden aikana 19 prosentista 26 prosenttiin.

TNS Gallupin tekemässä kyselyssä selvisi myös, että yli 80 prosenttia hyväksyy sen, että asepalvelus koskee vain miehiä.

Johtajakoulutus usealle

Naisten asepalvelus toteutetaan kaikissa puolustushaaroissa ja aselajeissa. Mitään sotilastehtäviä ei jaeta sukupuolen mukaan, vaan eri tehtäviin valitaan soveltuvuuden perusteella. Naisilla ja miehillä on myös näyttöjen perusteella yhtäläiset mahdollisuudet päästä aliupseerikurssille tai reserviupseerikurssille ja myöhemmin sotilasuralle.

Vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneista naisista noin 60 prosenttia saa johtajakoulutuksen, miehistä vajaa kolmannes.

Asepalvelukseen hakeutuvien naisten määrä on viime vuosina vakiintunut noin viiteen sataan vuodessa. Reserviin on koulutettu vuodesta 1995 noin 4000 naista.

TNS Gallupin Kyselyyn haastateltiin huhti-toukokuun aikana puhelimitse tuhatta suomalaista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.