Neljän vuoden takainen puukotus selvisi Kotkassa

Uhrin itsensä saama vinkki johti neljän vuoden takaisen puukotuksen selviämiseen ja puukottajan kiinni saamiseen Kotkassa.

Meripäiviä neljä vuotta sitten juhlinut, vuonna 1980 syntynyt mies oli ollut kävelemässä puoli kahden aikaan aamuyöllä kaupungin keskustassa. Museokadulla vastaan oli tullut hänelle entuudestaan tuntematon mies kahden naisen kanssa.

Oli syntynyt riitaa ja tappelu, jonka seurauksena vuonna 1982 syntynyt mies otti puukon esiin ja puukotti vastaantulijaa keskivartaloon. Teon jälkeen puukottaja pakeni paikalta seurassaan olleiden naisten kanssa, eikä puukottajaa saatu poliisitutkimuksissa kiinni silminnäkijähavainnoista huolimatta. Uhrin vammat eivät olleet hengenvaarallisia.

Nyt neljä vuotta myöhemmin poliisi pääsi kuitenkin tekijän jäljille uhrin itsensä saaman vinkin kautta.

- Sekä tekijä että puukottaja ovat kotkalaisia. Uhri kuuli tekijästä vihjeen sattumalta, jonka jälkeen hän ilmoitti tiedon poliisille, kertoo rikoskomisario Juha Junkkari Kymenlaakson poliisista.

Puukottaja on myöntänyt teon. Jutun esitutkinta on valmis ja asia menee syyteharkintaan. Poliisi on tutkinut asiaa törkeänä pahoinpitelynä.

Lue myös:

    Uusimmat