Mainos

Neljän pelätään kuolleen lentoturmassa Etelä-Ruotsin rannikolla

Kaksimoottorinen kone putosi kovassa tuulessa. Erään silminnäkijän mukaan näytti siltä, että koneeseen olisi osunut lintu.

Kaikki neljä miehistön jäsentä saivat surmansa Ruotsin rannikkovartioston lentokoneen turmassa tänään. Rutiinilennolla ollut kone syöksyi Falsterbon kanavaan maan eteläkärjessä.

Iltaan mennessä oli löytynyt vain yksi ruumis, mutta viranomaisten mukaan oli selvää, että kaikki neljä Casa 212 -koneen miehistön jäsentä saivat surmansa.

Turmapaikalla oli uhreja etsimässä useita aluksia, kolme helikopteria ja kuusi sukeltajaa. Turmahetkellä alueella tuuli kovaa. Useiden silminnäkijöiden mukaan koneen toinen siipi oli irronnut ennen syöksyä kanavaan.

Kone upposi heti veteen pudottuaan. Veden syvyys alueella on kuusi metriä. Erään silminnäkijän mukaan näytti siltä, että koneeseen olisi osunut lintu.

Kone ei lähettänyt ennen turmaa minkäänlaista hätäviestiä. Se oli tavanomaisella lennolla pitkin rannikkoa, ja sen oli määrä laskeutua Sturupsin lentokentälle. Vielä illalla jatkettiin kolmen muun turmassa kuolleen ruumiiden etsintöjä.

Ruotsin eteläkärjessä sijaitsevan Falsterbon niemen poikki kulkee kanava, joka valmistui 1941. Kone syöksyi veteen kanavan yli kulkevan sillan lähelle.

Ruotsin rannikkovartiostolla on kaksi muuta samantyyppistä konetta. Ne asetetaan ilmeisesti toistaiseksi lentokieltoon. - On luonnollista, että on tulossa lentokielto, jos silminnäkijöiden tiedot siiven irtoamisesta osoittautuvat oikeiksi, kertoi rannikkovartioston tiedottaja Håkan Rydberg.

Turmaa selvittelevä komissio aloittaa työnsä huomenna.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.