Mainos

Neljää kuulusteltu epäiltynä dopingjutussa

Keskusrikospoliisi on kuulustellut tällä viikolla neljää epäiltyä niin sanotussa dopingjutussa. Tutkittavana olevat rikosnimikkeet ovat väärä ilmianto ja törkeä petos.

KRP:n mukaan kuuluisteluissa on selvitetty tapahtumia ja henkilöiden mahdollista tietoutta lähinnä kasvu- ja epohormonien käytöstä hiihtourheilussa 1980-luvun puolivälistä alkaen.

Poliisin mukaan todistajina ja epäiltyinä on kuultu Hiihtoliitossa ja maastohiihdossa mukana olleita henkilöitä, myös hiihtäjiä. Eilen julkisuudessa tuli ilmi, että Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piiraista on kuulusteltu juttuun liittyen.

Valtakunnansyyttäjänviraston määrämässä dopingjutun lisätutkinnassa selvitetään, onko STT:n doping-jutussa annettu aikanaan vääriä tietoja.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2004 lainvoimaiseksi jääneellä tuomiolla Kari-Pekka Kyrön petoksen yrityksestä ja doping-aineuden salakuljetuksesta sakkorangaistukseen. Kahden muun henkilön osalta valtionsyyttäjä Pekka Koponen teki loppuvuonna 2003 syyttämättäjättämispäätökset.

Lisätutkinta käynnistyi sen jälkeen, kun maastohiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö esitti julkisuudessa väitteitä, joiden mukaan dopingin käyttö on ollut yleistä suomalaisessa hiihtourheilussa. Kyrön väitteiden mukaan siitä on myös tiedetty laajalti hiihdon sisäpiirissä.

Kari-Pekka Kyröä on ollut poliisin kuultavana kolme kertaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.