Neljä viidestä ravintolasta saa hymynaaman

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran Oiva-järjestelmän perusteella Suomen ravintolat, suurkeittiöt ja myymälät ovat pääosin hyvin hoidettuja.

Ravintoloista lähes neljä viidestä saa oivallisen tai hyvän arvosanan. Vain noin prosentti kohteista on arvioitu huonoiksi.

Tarkastuksia on tehty vuoden aikana yli 20 000 kappaletta.

-Näyttäisi siltä, että oivallisten kohteiden määrä on kasvussa. Se viittaa siihen, että asioita laitetaan kuntoon, sanoi Eviran projektipäällikkö Marina Häggman.

Valvontatiedot asetetaan hymynaamoina esille ravintoloiden ja myymälöiden oville.

Oiva-tarkastuksia tekevät kuntien elintarvikevalvojat. He tarkastavat yrityksen yleisen hygieniatason, elintarvikkeiden lämpötilat ja pakkausmerkinnät.  

Lue myös:

    Uusimmat