Mainos

Neljä venäläispankkia menetti toimilupansa

Venäjän keskuspankki on ilmoittanut epäävänsä toimiluvat neljältä pieneltä pankilta. Kolme lupansa menettäneistä pankeista ei täyttänyt asetettuja luottovaatimuksia.

Neljänneltä pankilta toimilupa puolestaan otettiin, koska se ei palauttanut pankeilta kuukausittain vaadittavaa raporttia ajoissa.

Venäläisten luottamus pankkeja kohtaan on ollut lujilla sen jälkeen, kun kaksi pikkupankkia alkukesästä menetti toimilupansa ja maan toiseksi suurin pankki Guta ajautui rahoitusvaikeuksiin.

Joitakin viikkoja sitten kriisi kärjistyi siihen pisteeseen, että hätääntyneet kansalaiset alkoivat vetää joukolla varojaan pankeista.

Venäjän pankkijärjestelmä on sirpaleinen, ja suurin osa maan yli 1200 pankista on niin pieniä, että ne palvelevat vain yksittäisiä yrityksiä tai yritysryhmiä.

Asiantuntijoiden mukaan keskuspankin pyrkimyksenä on siistiä pankkisektoria hankkiutumalla pienimmistä toimijoista eroon. Haasteena on tehdä tämä niin, ettei kansalaisten luottamus pankkijärjestelmää kohtaan ole iäksi mennyttä

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.