Mainos

Neljä varusmiestä loukkaantui leirillä Rovajärvellä

Neljä varusmiestä loukkaantui iltapäivällä räjähdysonnettomuudessa valtakunnallisella sota- ja ampumaleirillä Rovajärvellä. Varusmiehet ovat Uudenmaan prikaatista.

Onnettomuus tapahtui raskaan kranaatinheittimen tuliasemassa kello 16.10. Harjoitusorganisaatio antoi loukkaantuneille paikalla ensiapua. Ambulanssit kuljettivat heidät Lapin keskussairaalaan Rovaniemelle.

Samassa tuliasemassa työskenteli organisaation mukaan ryhmänjohtaja ja viisi varusmiestä. Loukkaantuneista yksi on aliupseerioppilas, yksi tykkimies ja kaksi ovat jääkäreitä.

Varusmiehistä kolme selvisi päivystävän lääkärin Kustaa Saarisen mukaan hyvin lievillä vammoilla, mutta yhden vammat ovat hieman vakavammat. Hänenkään vammansa eivät ole kuitenkaan Saarisen mukaan hengenvaarallisia. Sairaalasta poispääsyn ajankohtaa Saarinen ei vielä illalla osannut sanoa.

Tarkempaa syytä räjähdykseen ei vielä tiedetä. Poliisi ja tutkintalautakunta olivat illalla räjähdyspaikalla.
Puolustusvoimien operaatiopäällikkö asetti onnettomuuden tapahduttua tutkintalautakunnan, jonka puheenjohtaja on majuri Jouko Hongisto Läntisen maanpuolustusalueen esikunnasta. Hongisto matkustaa Rovajärvelle huomenaamuna Hämeenlinnasta.

Leirin ammunnat on toistaiseksi keskeytetty.

Kenttätykistö- ja kranaatinheitinjoukot ovat harjoitelleet Rovajärvellä maanantaista lähtien. Harjoituksen oli tarkoitus kestää ensi viikon perjantaihin. Valtakunnalliseen harjoitukseen osallistuu yli 3200 sotilasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.