Mainos

Neljä terroristiepäiltyä pidätettiin Britanniassa

Lontoon terrori-iskuissa sai surmansa yli 50 ihmistä ja satoja loukkaantui. Metroihin ja linja-autoihin kohdistuneet iskut tehtiin vuoden 2005 heinäkuussa.

Britannian poliisi on pidättänyt neljä ihmistä epäiltyinä osallisuudesta Lontoossa kaksi vuotta sitten tapahtuneisiin pommi-iskuihin. Kolme miestä ja yksi nainen pidätettiin kahdessa erillisessä poliisioperaatiossa Pohjois- ja Keski-Englannissa.

Pidätettyjä epäillään terrori-iskujen valmistelusta tai niihin yllyttämisestä. Viime kuussa kolme miestä asetettiin syytteeseen Lontoon iskujen valmistelusta yhteistyössä iskujen neljän tekijän kanssa.

Tänään pidätettyjen joukossa oli uutistoimisto DPA:n tietojen mukaan yhden itsemurhaiskijän vaimo. Hänet ja kaksi miestä otettiin kiinni West Yorkshiressä, mistä kolme itsemurhaiskijää kotoisin.

Lontoon metroon ja busseihin kohdistuneissa itsemurhaiskuissa sai vuoden 2005 heinäkuussa surmansa 56 ihmistä ja satoja loukkaantui. Iskuissa kuoli myös neljä niiden tekijää, joista kolme oli pakistanilaista syntyperää ja yksi jamaikalaista syntyperää olevia brittejä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.