Mainos

Neljä siviiliä kuoli Etelä-Libanonissa

Libanonilainen nainen ja hänen kaksi lastaan kuolivat, kun tienvarteen asetettu pommi räjähti Israelin turvallisuusvyöhykkeeksi julistamalla alueella Etelä-Libanonissa, kertoivat turvallisuuslähteet. Israelin kanssa liittoutunut Etelä-Libanonin armeija syytti pommin asettamisesta Iranin tukemaa shiamuslimien Hizbollah-järjestöä, jonka edustaja puolestaan sanoi Israelin armeijan asettaneen pommin.

Aiemmin tänään ainakin yksi libanonilaissiviili kuoli ja kuusi haavoittui, kun Israel pommitti Hizbollahin aseellisen siiven tukikohtaa turvallisuusvyöhykkeellä, kertoi Libanonin poliisi.

Lisäksi pommituksessa vaurioitui ainakin 15 rakennusta. Hyökkäys tapahtui sen jälkeen, kun yksi Etelä-Libanonin armeijan sotilas oli kuollut pommiräjähdyksessä.

Hizbollah ampui raketteja Israelin puolelle

Myöhään keskiviikko-iltana Hizbollah ampui nelisenkymmentä Katjusha-rakettia kohti Israelin miehittämää vyöhykettä. Useiden rakettien arveltiin osuneen Pohjois-Israeliin, mutta kukaan ei tiettävästi loukkaantunut.

Hizbollah-järjestön edustaja kertoi sissien laukaisseen raketit kohti Israelin armeijan asemia. Hizbollah taistelee saadakseen israelilaiset pois 15-kilometrin levyiseltä Libanonin puolelle perustetulta turvallisuusalueelta.

Hizbollah oli päivää ennen uhannut jatkaa israelilaisia vastaan suunnattuja pommi-iskuja sen jälkeen, kun viisi järjestön sissiä sai surmansa Israelin hyökkäyksessä maanantaina. Tiistaina Israel tulitti Bekaan laaksoa surmaten kaksi libanonilaissiviiliä.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.