Mainos

Neljä sankarikoiraa palkittiin suuressa koiranäyttelyssä

Sankarikoiran arvo myönnetään vuosittain koirille, jotka ovat toiminnallaan merkittävästi vaikuttaneet siihen, että ihmishenki on pelastunut. Valinnan tekee Suomen Kennelliitto.

Neljä koiraa on saanut sankarikoiran arvonimen Voittaja 2006 -koiranäyttelyssä Helsingin Messukeskuksessa. Suomen Kennelliitto myöntää sankarikoiran arvon vuosittain koirille, jotka ovat toiminnallaan merkittävästi vaikuttaneet siihen, että ihmishenki on pelastunut.

Tänä vuonna palkituista kolme on saksanpaimenkoiria ja yksi beagle. Kaksi saksanpaimenkoirista on virkakoiria. Sankarikoiran arvonimen saaneita koiria on Suomessa nyt 30.

Sankarikoiran arvon saivat saksanpaimenkoira Cero Haukiputaalta omistajanaan Rajavartiolaitos, beagle Gumi, jonka omistaa Kent Wiklund Österhankmosta läheltä Vaasaa, saksanpaimenkoira Jeri omistajanaan Heidi Perkonmäki Rautalammilta ja Poliisikoiralaitoksen saksanpaimenkoira Dura Varkaudesta.

Palkituista koirista Cero löysi kadonneen sairaan henkilön, beagle Gumi pelasti perheen tulipalolta reagoimalla ulkona syttyneeseen paloon jo ennen palovaroitinta, Jeri pelasti omistajansa ahdistelijan kynsistä ja Dura löysi viikon aikana kaksi kadonnutta henkilöä.

Suomen Kennelliiton kansainvälinen Voittaja 2006 -koiranäyttelyssä arvostellaan 8500 koiraa 300:sta eri rodusta. Näyttelyn yhteydessä pidetään myös eläinmessut, joilla nähdään kissoja, kesyrottia, frettejä, marsuja, kaneja hamstereita ja papukaijoja.

Tänään ohjelmassa oli muun muassa koirien agilitya, sankarikoirien palkitseminen, Junior handlereiden SM-osakilpailu sekä kissojen ja kesyrottien agilitykisa. Huomenna palkitaan pääkaupunkiseudun kaverikoirat ja kilpaillaan Junior handlereiden SM-finaalissa ja julkistetaan näyttelyn parhaan koiran valinta Best in Show -kilpailussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.