Neljä poliisia kuoli räjähdyksessä Ingushiassa

Räjähdyksen syystä ei vielä ole varmaa tietoa. Islamistikapinalliset ovat aiemmin hyökänneet poliisia ja armeijaa vastaan Ingushiassa.

Neljä poliisia on saanut surmansa räjähdyksessä Venäjään kuuluvan Ingushian pääkaupungissa Nazranissa tänään, kertoo Ingushian sisäministeriön edustaja uutistoimisto RIA Novostille.

Yksi poliisi on lisäksi sairaalahoidossa räjähdyksessä saamiensa vammojen takia, kertoo uutistoimisto Itar-Tass. Räjähdyksen syystä liikkui erilaisia tietoja. Räjähdystä on epäilty sekä terrori-iskuksi että auto-onnettomuuden seuraukseksi.

Syyttäjänviraston päivystäjän mukaan kyse oli terroriteosta, jonka kohteeksi joutui epäilyttävää autoa tarkistamaan lähtenyt poliisipartio. Sisäministeriön mukaan kyse oli poliisijeepin ja henkilöauton kolaroinnin aiheuttamasta räjähdyksestä. Henkilöautossa ollut kaasukanisteri räjähti törmäyksen jälkeen, sanoi ministeriön tiedottaja.

Ingushia sijaitsee itsenäisyytensä puolesta veristä kamppailua käyneen Tshetshenian naapurissa. Islamistikapinallisia on epäilty hyökkäyksistä poliisia ja armeijaa vastaan myös Ingushiassa.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat