Mainos

Neljä päivää kirjamessuja Helsingissä

Tuhansia kirjoja, kymmenittäin kirjailijoita keskustelutilaisuuksissa, seminaareja ja kirjasuunnistusta on tarjolla torstaina alkavilla Helsingin ensimmäisillä kirjamessuilla.

Syksyn uutuuskirjojen kirjoittajista paikalla ovat mm. ruotsalainen Majgull Axelsson, jonka romaani Kuiskausten talo kertoo naisten henkiinjäämistaistelusta eri aikakausina. Englantilainen, Los Angelesissa asuva Richard Rayner kertoo romaanistaan Pilven piirtäjä, joka kuvaa suomalaisen arkkitehdin unelmia ja tietä kansalaissodan Suomesta New Yorkiin.

Hilpeitä ja suosittuja parisuhderomaaneja kirjoittava irlantilainen Marian Keyes ja Kanadan arvostetuimpiin kirjailijoihin kuuluva Alistair MacLeod kertovat työstään sunnuntaina.

Kotimaisia kaunokirjailijoita messuilla ovat Maarit Verronen, Merete Mazzarella, Alpo Ruuth, Bo Carpelan, Anna-Leena Härkönen, Jörn Donner, Staffan Bruun ja lukemattomat muut. Jännityskirjailijoita mukana on runsaasti. Suomen dekkariseura järjestää lauantaina dekkarilauantain, jonka aloittavar Tuula Sariola ja Outi Pakkanen keskustelemalla kirjojen miljööstä. Dekkarilauantain päättää komisario Wallander -kirjoistaan tunnettu ruotsalainen Henning Mankell.

Tietokirjoja ja tietoa kirjoista

Tietokirjailijoita on paikalla lähes alalta kuin alalta. Matemaatikko, fyysikko ja taloustieteilijä David Bodaniksen vastikään suomeksi julkaistu E=mc2 on maailman kuuluisimman yhtälön elämäkerta. Ruotsalainen historioitsija Peter Englund esittelee uutuuskirjaansa Voittamaton. Se kertoo verisestä konfliktista, joka leimahti Euroopan kaakkoislaidalla kolmikymmenvuotisen sodan tuskin päätyttyä. Seminaareissa ja keskustelutilaisuuksissa pohditaan mm. kirjallisuuden kentän monia rooleja Suomessa, kirjallisuuden kääntämistä ja naisia ja valtaa.

Lapsille suunnistusta

Lapsille ja lastenkirjallisuudesta kiinnostuneille aikuisille messuilla on tarjolla monenmoista. Koululuokat voivat suunnistaa kirjaan. Oppilaat etsivät messuosastoilta vastauksia kysymyksiin kirjan tiestä kirjailijan koneelta kirjakauppaan ja kirjastoihin.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuteen liittyviä vieraita ovat mm. ruotsalaisten Eva & Adam -kirjojen piirtäjä Johan Unenge, Kristiina Louhi, Leena Laulajainen, Hannele Huovi sekä Sinikka ja Tiina Nopola. Artemis Fowliaan esittelee irlantilainen Eoin Colfer.

Perjantaina Suomen tietokirjailijat ja Kirjaseikkailu 2001 järjestävät tietokirjaseminaarin, jossa pohditaan lasten ja nuorten tietokirjan asemaa.

(MTV3-STT)

.

.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.