Neljä ministeriä: Pakollinen alkolukko jo ensi kärystä

Neljä avainministeriä kannattaa pakollista alkolukkoa jo ensimmäisestä törkeästä rattijuopumuksesta.

Asia nousi puheenaiheeksi, kun 11-vuotias tyttö kuoli jäätyään epäillyn rattijuopon alle Helsingissä. Mies on aiemmin tuomittu humalassa ajosta useita kertoja.

Pakkoalkolukkoa kannattavat liikenneministeri Merja Kyllösen (vas.) lisäksi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.), sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) ja peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.).

Alkolukko estää auton käynnistämisen, jos hengitysilmassa on alkoholia. Nykyisellään rattijuoppo voi pyytää alkolukkoa ajokiellon sijasta.

Nykyisellään alkolukkoa käytetään harvakseltaan.

Kyllösen ja Guzenina-Richardsonin mielestä liikenteen promillerajaa pitää laskea.

Lisäksi Kyllönen katsoo, että auto pitäisi tuomita valtiolle viimeistään toisesta törkeästä rattijuopumuksesta.

Helsingin Viikissä tapahtuneesta tytön yliajosta epäilty 25-vuotias mies sai Ilta-Sanomien mukaan ensimmäisen rattijuopumustuomion jo 15-vuotiaana. Tuorein käry oli lehden mukaan seitsemäs. Esimerkiksi viides käry törkeästä rattijuopumuksesta ja ajo-oikeudetta ajosta toi miehelle ajokiellon ja 80 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Kyllösen mielestä tuomio kuulostaa pään silittelyltä. Guzenina-Richardson kannustaa Henrikssonia (r.) tekemään työtä sen eteen, että rattijuoppojen rangaistuksia kovennettaisiin.

(MTV3 - STT)

Katso Joonas Lepistön juttu

Lue myös:

    Uusimmat