Mainos

Neljä lasta kriittisessä tilassa vierailtuaan kotieläintilalla

Britanniassa neljän pienen lapsen epäillään sairastuneen e.coli-bakteerin aiheuttamaan hengenvaaralliseen tautiin. Lapset ovat parhaillaan sairaalahoidossa ja heidän tilaansa kuvataan kriittiseksi.

E.coli-bakteeritartuntojen arvellaan saaneen alkunsa Surreyssa sijaitsevalta eläinfarmilta, joka on erittäin suosittu vierailukohde lapsiperheiden keskuudessa. Farmilla pidetään muun muassa sikoja, hevosia, lampaita ja vuohia.

Kaikkiaan 36 ihmistä on sairastunut bakteerin aiheuttamaan tautiin sen jälkeen, kun he ovat vierailleet kotieläintilalla. Ensimmäinen tartuntatapaus tuli ilmi 27. elokuuta. Viranomaiset pelkäävät kuitenkin, että tapauksia ilmenee vielä lisää lähiaikoina, sillä taudin itämisaika voi olla useita päiviä.

Eläinfarmi on nyt suljettu yleisöltä ja kotieläinten karsinoista etsitään jälkiä e.colista. Moni on kuitenkin sitä mieltä, että viranomaiset ovat ryhtyneet toimiin liian myöhään. Julkisuudessa on ihmetelty muun sitä, miksi farmia ei suljettu heti kun ensimmäiset tautitapaukset tulivat ilmi.

The Guardian -lehti kertoo, että sairaalahoidossa olevien lasten joukossa on muun muassa 2-vuotiaat kaksoset. Molemmat ovat tällä hetkellä dialyysihoidossa. Tiettävästi toisella lapsista on tehty myös verensiirto.

Nisäkkäiden ja lintujen ruoansulatuskanavissa elävä e.-coli on yleensä melko vaaraton, pienellä osalla sairastuneista jälkitautina voi ilmetä kuitenkin vakava munuaisten toiminnan häiriö. Riskiryhmiä ovat etenkin lapset ja vanhukset.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.