Mainos

Neljä kuoli junan ja henkilöauton törmäyksessä

Neljä ihmistä on kuollut tasoristeysonnettomuudessa. Turma sattui Yli-Vojakkalassa lähellä Torniota.

Neljä ihmistä on kuollut henkilöauton ja tavarajunan yhteentörmäyksessä iltapäivällä Torniossa. Muilta henkilövahingoilta vältyttiin.

-Kyseessä ei ollut perhe, mutta samasta perheestä kuoli useita, kertoo ylikonstaapeli Veikko Alaviuhkola.

Onnettomuus sattui vartioimattomassa tasoristeyksessä Yli-Vojakkalassa noin 15 kilometriä Torniosta pohjoiseen.

Valtatie 21:n suunnasta Förstantietä itään ajanut henkilöauton jäi Torniosta Kolariin matkalla olleen tyhjän tavarajunan alle. Poliisi sai hälytyksen onnettomuudesta kello 13.34.

Veturinkuljettaja kertoi poliisille, että auto tuli niin yllättäen junan eteen radalle, että mitään ei ollut tehtävissä. Poliisin mukaan risteys oli onnettomuusauton kuljettajalle tuttu, mutta ennakkonäkyvyys tieltä radalle on kohtalaisen huono.

Torniossa on viimeisen kuukauden aikana sattunut kolme muuta tasoristeysonnettomuutta, joista yksi johti kuolemaan.

Tasoristeysturmat kasvussa

Viime vuosi oli tasoristeysonnettomuuksien suhteen synkeä: Ratahallintokeskuksen mukaan kolareita sattui kaikkiaan 51, mikä oli 16 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Turmissa kuoli yhteensä 6 ihmistä, kun vuonna 2002 kuolleita oli 2 vähemmän. Yhteensä onnettomuuksissa loukkaantui peräti 26 ihmistä, kun vuotta aiemmin luku oli vain 7.

Mitään yksittäisiä syitä onnettomuusmäärien lisääntymiseen ei ole löydetty. Tasoristeysonnettomuudet sattuvat usein tutussa paikassa, hyvissä olosuhteissa ja keskellä päivää.

Tutulla seudulla tasoristeyksessä olevia turvalaitteita ja liikennesääntöjä ei aina noudateta. Rataturmat sattuivat tämän lisäksi ympäri rataverkkoa eli myös sellaisilla rataosuuksilla, joilla junaliikennettä on melko vähän.

Turmista 37 sattui valtion radoilla ja 14 yksityisillä teollisuus- ja satamaraiteilla.

Suomessa sattuu nelinkertaisesti tasoristeysturmia muihin Pohjoismaihin verrattuna.

Viime vuosina onnettomuuksien määrä ei ole enää oleellisesti laskenut, vaikka tasoristeysturvallisuus on viime vuosikymmeninä huomattavasti parantunut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.