Neljä kuoli Etelä-Thaimaan pommi-iskussa

Neljä ihmistä on kuollut pommi-iskuissa Thaimaassa. Uhrien joukossa ei ole suomalaisia.

Thaimaan eteläosassa Hat Yain kaupungissa tehdyssä pommi-iskujen sarjassa on kuollut neljä ihmistä ja loukkaantunut 60.

Pommi-iskut tehtiin myöhään eilen vilkkaalla alueella kaupungin keskustassa. Nation-sanomalehden mukaan lähes tuhat thaimaalaista ja ulkomaalaista turistia evakuoitiin Hat Yain keskustahotelleista pian räjähdysten jälkeen.

Kuolonuhrien joukossa oli kaupungissa englanninopettajana työskennellyt kanadalainen. Suomen Thaimaan-suurlähetystön mukaan uhrien joukossa ei ole suomalaisia.

Poliisi ei ole saanut kiinni iskun tekijöitä, jotka räjäyttivät moottoripyöriin kätkettyjä pommeja kauko-ohjauksella. Neljä pommia oli piilotettu hotellien ja tavaratalojen oville.

Turvallisuusviranomaiset olivat odottaneet pommi-iskuja tänä viikonloppuna etelämpänä, koska oli yhden alueella toimivan sissiryhmän perustamisen vuosipäivä. Songkhlan maakunnassa sijaitsevan Hat Yain iskut tulivat kuitenkin heille yllätyksenä, vaikka maakunta on julistettu osin poikkeustilaan islamistisissien uhan takia. Hat Yain lentokentälle tehtiin pommi-isku viime vuonna.

Pommi-iskut karkottavat turisteja

Bussit ovat tänään kuljettaneet turisteja kiireen vilkkaa pois Hat Yaista.

- Olemme matkalla kohti kuolemaa, valitti hotelliyhdistyksen johtaja Somchart Pimthanapoonporn viitaten turistikatoon.

Hat Yai on malesialaisten ja singaporelaisten suosima lomakohde.

Noin 1700 ihmistä on saanut surmansa Thaimaan kolmen eteläisen maakunnan levottomuuksissa vuodesta 2004 lähtien. Maakunnat ovat muslimienemmistöisiä. Asiantuntijat pitävät terrori-iskujen kohdistumista siviileihin merkkinä väkivallan leviämisestä.

- Aiemmin (terroristit) rajoittivat iskunsa poliiseihin ja armeijaan, arvioi amerikkalaisen Heritage-säätiön asiantuntija Dana Dillon.

- Väkivalta on laajentumassa, kun tarkastelee hyökkäysten lukumäärää, vakavuutta ja hyökkäyksissä kuolleiden määrää, sanoi Human Rights Watch -ihmisoikeusjärjestön edustaja Sunai Phasuk.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat