Mainos

Neljä kirjantäyteistä päivää Helsingissä

Kirjailijoita ja muita vieraita nähdään neljän messupäivän aikana noin 850.

Kuudennet Helsingin kirjamessut alkavat torstaina. Avajaispuheen torstaina aamupäivällä Aleksis Kivi -lavalla pitää kirjailija Pirkko Saisio.

Tämän vuoden messujen teemana on suvaitsevaisuus, sananvapaus sekä kulttuurinen ylpeys ja ennakkoluulo. Niinpä Saisio osallistuu heti avajaisten jälkeen keskustelutilaisuuteen, jossa käsitellään pari viikkoa sitten murhatun venäläistoimittaja Anna Politkovskajan perintöä.

Muita keskustelijoita ovat toimittaja Jouni Tervo, Suomen PENin puheenjohtaja Jukka Mallinen, toimittaja Riikka Uosukainen ja kansanedustaja Heidi Hautala.

Aleksis Kivi -lavan torstaipäivän tiiviin ohjelman päättää viideltä iltapäivällä Jukka Annalan ja Mikko Kivisen haastattelu. He puhuvat kotimaisesta tv-viihteestä ja sen historiasta. Tarjolla on siis lähes kaikkea lähes kaikille.

- Kirjamessut ovat paitsi tapaamis-, viihtymis- ja ostospaikka, myös tiukkojen keskustelujen ja kohtaamisten areena, sanoo messujen ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja, kirjailija Anja Snellman.

Messujen yhdeksän esiintymispaikan lisäksi omia esiintymispisteitä on monilla näytteilleasettajilla kuten kustantajilla ja kirjakaupoilla. Ja kaikissa minuuttiaikataulu aamusta iltaan. Kirjailijoita ja muita vieraita nähdäänkin neljän messupäivän aikana noin 850.

Kirjamessut Helsingin messukeskuksessa Pasilassa 26.-29. lokakuuta. Aukioloajat päivittäin kello 10-18, pe 10-20.

 • Eija Bastman haastattelee kustantajien hallituksen puheenjohtajaa Leena Majanderia
 • Eija Bastman haastattelee kirjamessuilla kävijää, Esa Kuokkasta

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.