Mainos

Neljä EU-edustajaa jätti sosialistiryhmän

Euroopan parlamentin voimasuhteissa tapahtui yllättävä muutos, kun sosialistiryhmä menetti neljä edustajaansa. Sosialistien rivit ovat huvenneet tänä vuonna jo kuudella parlamentaarikolla. Muutoksesta kertoi parlamentin puhemies Pat Cox tänään.

Sosialistien ryhmä on kutistunut 175:een, kun heitä oli kesän 1999 vaalien jälkeen 181. Ryhmän ovat jättäneet ranskalaiset Gerard Caudron, Michel Dary, Sami Nair ja Michel-Ange Scarbonchi. Osaa heistä luonnehditaan vasemman äärilaidan kriittisiksi edustajiksi, jotka ovat pettyneet Ranskan sosialistien politiikkaan.

Sosialistit menettivät kaksi edustajaa jo tammikuussa, kun kokenut britti Richard Balfe loikkasi sitoutumattomiin. Tanskalainen Freddy Black puolestaan siirtyi yhtyneen vasemmiston riveihin. Voimasuhteiden muutos vaikuttaa ryhmän edustukseen lähinnä valtuuskunnissa ja joissakin tilapäisissä komiteoissa. Sen sijaan arvostetut valiokuntien johtopaikat noudattavat viime tammikuun tilannetta.

Strasbourgin täysistunnon alkaessa tänään ei ollut vielä selvillä, mihin ryhmään neljä ranskalaista siirtyvät. Heidän ei odoteta liittyvän ainakaan konservatiivien EPP:hen.

Vuoden 1999 vaaleissa sosialistit menettivät suurimman poliittisen ryhmän asemansa konservatiiveille. Sitä ennen sosialistit olivat parlamentin suurin ryhmä vuosikausia. EPP on nyt suurin ryhmä 234 paikalla. Sosialistit on yhä toiseksi suurin. Liberaaleilla on 53 edustajaa, vihreillä 45 ja yhdistyneellä vasemmistolla (GUE/NGL) 44 paikkaa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.