Mainos

Neljä Andiamo-kauppiasta haastanut Keskon oikeuteen

Neljä Andiamo-kauppiasta on haastanut Keskon oikeuteen. Kahdeksan Citymarket-kauppiasta on jo aikaisemmin nostanut vahingonkorvauskanteen Keskoa vastaan

Neljä Keskon irtisanomaa Andiamo-kauppiasta on haastanut Keskon oikeuteen. Kauppiaat vaativat Keskolta sopimuksen vastaisina pitämistään irtisanomisista korvausta yhteensä noin 5,1 miljoonaa markkaa eli noin 0,9 miljoonaa euroa.

Kesko kiistää kaikki vaateet perusteettomina ja katsoo, että sillä oli laillinen oikeus irtisanoa sopimukset. Kesko sai haasteet tiedoksi tänään. Irtisanomiset johtuivat K-ryhmän vuoden alussa toteuttamasta ketju-uudistuksesta, johon pieni osa ryhmän kauppiaista ei suostunut.

Kahdeksan Keskon irtisanomaa Citymarket-kauppiasta on jo aiemmin nostanut vahingonkorvauskanteen Keskoa vastaan. Nyt kanteen jättäneiden Andiamo-kauppiaiden irtisanomisaika umpeutuu 9. syyskuuta, ja liikkeisiin on jo valittu uudet kauppiaat.

Muut Andiamo-ketjun kauppiaat ovat tehneet uuden ketjusopimuksen. Jos käräjäoikeus toteaa irtisanomiset sopimusten mukaisiksi, haasteen jättäneet Andiamo-kauppiaat vaativat kuitenkin irtisanomisajan kohtuullistamista 24 kuukaudeksi, kun se sopimuksissa on kuusi kuukautta.

Tässä tapauksessa vaateena on 18 kuukauden tulojen korvaaminen sekä kauppiaiden maksaman runsaan puolen miljoonan markan suuruisen markkinointimaksun palautus.

Lakiasianjohtaja Anne Leppälä-Nilsson sanoo, ettei Kesko odota ketju-uudistuksen yhteydessä tapahtuneiden irtisanomisten poikivan lisää haasteita.

Kesko antaa vastauksensa Andiamo-kauppiaiden kanteeseen loppusyksyn aikana. Citymarket-kauppiaiden kanteisiin Kesko jättää vastauskirjeensä 10. syyskuuta, minkä jälkeen kiista etenee suulliseen käsittelyyn. Siihen päästäneen ensi vuoden puolella. Lopullinen ratkaisu asiaan saataneen vasta vuosien kuluttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.