Mainos

Neljä amerikkalaista kaatui Irakissa

Neljä amerikkalaista on tänään kuollut Irakissa kahdessa erillisessä iskussa.

Kolme amerikkalaista sotilaspoliisia ja kaksi irakilaista poliisia sai surmansa viime yönä, kun irakilaiset ampuivat heitä katoilta muslimien pyhässä kaupungissa Kerbalassa Irakin keskiosassa, kertoi liittoutuma tänään.

Yksi amerikkalainen sotilaspoliisi kuoli ja kaksi muuta haavoittui aamulla pääkaupungissa Bagdadissa tehdyssä pommi-iskussa. Surmansa on siten saanut jo yli sata amerikkalaista sen jälkeen kun presidentti George Bush julisti varsinaisen sodan päättyneeksi 1. toukokuuta.

Kerbalan tulituksessa haavoittui lisäksi neljä amerikkalaista ja viisi irakilaista, kertoi liittoutuman edustaja majuri Ralph Manos. Hyökkääjien tappioista ei ollut Manosin mukaan heti tietoa, mutta irakilaislähteiden mukaan amerikkalaisjoukot surmasivat useita hyökkääjiä.

Hyökkääjät olivat paikallisen shiiamuslimijohtajan Mahmoud al-Hassanin henkivartijoita ja heitä oli 20-30. He käyttivät sinkoja ja rynnäkkökiväärejä.

Irakilaispoliisit olivat tavanomaisella partiomatkalla liittouman sotilaspoliisien, tässä tapauksessa amerikkalaisten, tukemina. -Se oli provosoimaton hyökkäys. Se oli väijytys, sanoi Manos.

Viranomaisten mukaan henkivartijat olivat välikohtauksen sattuessa itse partioimassa moskeijaa ympäröivissä köyhissä kortteleissa ulkonaliikkumiskiellosta huolimatta.

Yhdysvaltain johtama liittouma määräsi ulkonaliikkumiskiellon maltillisten ja jyrkkien shiiojen maanantaisten kahakoiden jälkeen. Yhteenotot alkoivat, kun maltilliset shiiat yrittivät estää äärishiialaisen uskonoppineen Moqtada Sadrin miliisejä ottamasta haltuunsa Kerbalan kahta pyhintä paikkaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.