Mainos

Nelivuotias pysyy tyytyväisenä tupakalla ja mustalla kahvilla - Katso video

Maailman neljänneksi tiheimmin asutussa valtiossa - Indonesiassa - tupakkayhtiöillä on käytännössä vapaat kädet tuotteidensa kaupitteluun. Tupakkaa kaupitellaan eri välineissä elokuvista urheilutapahtumiin ja televisio-ohjelmiin.

Indonesia on yksi viimeisiä valtioita, joka ei ole allekirjoittanut maailman terveysjärjestön WHO:n tupakkasopimusta. Jopa Indonesian sauhuttelevat naapurit Kiina ja Vietnam ovat allekirjoittaneet sopimuksen ja säätäneet vahvempia kontrollitoimia.

Indonesian tupakkateollisuus työllistää valtavasti ihmisiä ja viljelijöitä. Noin kuusi prosenttia valtion tuloista tulee tupakkaveroista. Viime kuussa Indonesian toiseksi suurin islamilainen järjestö Muhammadiyah asetti tupakkakiellon. Vaikka kielto ei ole lainvoimainen, se asettaa kuitenkin painetta tupakoitsijoille.

WHO:n mukaan jopa noin neljäsosa Indonesialaisista 13-15 -vuotiaista pojista on koukussa helposti saatavilla oleviin savukkeisiin.

Nelivuotias poika tupakoi säännöllisesti

Videopalvelusivusto YouTubeen viime kuussa lähetetty video on herättänyt nyt suurta paheksuntaa Indonesiassa. Videolla nelivuotias poika polttelee tupakkaa.

AP Televisio matkasi Sandy Susanto -nimisen pojan kotikaupunkiin Malangissa ja haastatteli hänen vanhempiaan, joiden mukaan poika on poltellut savukkeita säännöllisesti.

Lisäksi poika haluaa iltapäivisin mustaa kahvia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.