Mainos

Nelisen tuhatta kotia sähköttä

Vajaat neljätuhatta savolaistaloutta on yhä ilman sähköä perjantaisen myrskyn jäljiltä.

Muutama tuhat taloutta on edelleen ilman sähköä Savossa perjantai-iltana riehuneen myrskyn jäljiltä. Kuopiolaisen energiayhtiön Atro Oyj:n alueella Pohjois-Savossa sähköä odottaa 3500 ja Etelä-Savossa Suur-Savon Sähkön alueella 200 taloutta.

Mikkelissä toimivan Suur-Savon Sähkön siirtopäällikkö Unto Mökkönen kertoi, että Etelä-Savossa sähkökatkokset ovat hajallaan eri puolilla tuhoaluetta.

-Lähes kaikki viat ovat pienjännitejohtojen korjausta ja linjojen päälle kaatuneiden puiden raivaamista, hän sanoi. Pohjois-Savossa suurimmat vahingot ovat Karttulassa ja Suonenjoella. Etelä-Savossa myrsky teki eniten tuhoja Kangasniemellä ja Mikkelissä. Pahimmillaan runsaat 100000 taloutta kärsi sähkökatkoksista Itä- ja Keski-Suomessa. Myrsky aiheutti tuhoja Savon lisäksi Pohjois-Karjalassa ja Keski-Suomen itäosissa.

Korjaustöissä täysi miehitys

Vaurioita korjaa Savossa satoja asentajia. Energiayhtiöt pyysivät töihin kaikki mahdolliset työntekijät. Asentajien apuna on helikopteri paikallistamassa vikakohteita.

Verkostojohtaja Juha Venäläinen Atrosta arvioi, että tuhojen korjaaminen maksaa yhtiölle arviolta miljoona euroa. Saman verran maksaa vahinkojen jälkiraivaus, joka kestää kuukausia.

Energiayhtiöt pyrkivät saamaan suurimman osa sähkövioista kuntoon tämän päivän aikana. Uusia vahinkoja paljastuu kuitenkin koko ajan, ja jotkut taloudet saattavat olla vielä useita päiviä ilman sähköä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.