Mainos

Nelilapsinen perhe kuoli unelmaloman jälkeen – Viimeinen viesti: "Lennämme takaisin kotiin"

Olga ja Juri Shein olivat monen muun vanhemman tavoin vieneet pienet lapsensa lomailemaan Egyptin lämpöön. Pariskunta esitteli perheen neljää lasta sosiaalisessa mediassa loman ajan.

Kuvissa näkyy uima-altaalla leikkiviä ja nauravia lapsia ja koko perhe hymyilemässä yhdessä.

Yhdestä viimeisistä kuvista perheen isä pitää nuorta lastaan sylissään.

– Lennämme takaisin kotiin, viestissä kerrotaan.

Kotiin he eivät kuitenkaan päässeet, sillä lentokone tuhoutui Siinain yllä Egyptissä. Kaikki lentokoneessa olleet kuolivat turmassa.

Olga ja Juri menehtyivät yhdessä neljän lapsensa kanssa. He olivat olleet lomansa aikana tasan kymmenen vuotta yhdessä, neljä niistä naimisissa.

Venäjän viranomaisten eilen julkaiseman matkustajalistan mukaan turmakoneessa oli useita saman sukunimen omaavia ihmisiä - suuri osa perheitä. Kuolleista 224 ihmisestä yli kymmenesosa oli lapsia - yhteensä 25. 

Yksi kuolleista oli vain kymmenen kuukautta vanha Darina Gromova, jonka äiti otti lapsestaan kuvan Pulkovan lentokentällä Pietarissa ennen matkaa. Kuvassa Darina nojaa lentokentän ikkunaan, josta näkyy Egyptiin vievä lentokone. Tuo lento oli melko varmasti Darinan ensimmäinen ja se oli jäävä myös viimeiseksi lennoksi, josta hän pääsi elävänä ulos.

Syntymäpäiviltä kuolemankoneeseen

Anton Bogdanova oli vain pari päivää ennen onnettomuutta täyttänyt kymmenen vuotta. Matkalla oli varmasti juhlittu pojan syntymäpäiviä. Nuo juhlat jäivät Antonin viimeisiksi syntymäpäiviksi.

Pehmolelut muistuttavat lentoturmassa kuolleista 25 lapsesta

Pietarissa on näinä päivinä paljon surijoita. He ovat jättäneet kukkia ja pehmoleluja omatekoisille muistopaikoille Pietarissa. Kynttilät palavat muistona lapsille ja muille kuolleille. 

– Haluan, että noita lapsia muistetaan, eräällä muistopaikalla oleva 7-vuotias Olga kertoi uutiskanava CNN:n toimittajalle.

Olga jätti suosikkilelulunsa, sinisen pehmolelukoiran, muiden pehmolelujen joukkoon muistopaikalle.

Kuolleista Kogalymavia-lentoyhtiön Airbus A321-koneen matkustajista 209 oli venäläisiä, neljä ukrainalaista ja yksi valkovenäläinen. Kolmen kansalaisuus ei ole tiedossa.

Erityisen traagista on ollut lasten kohtalo. Venäläismedian mukaan turman lapsikuolemien lisäksi monesta lapsesta tuli orpo, sillä osa vanhemmista lähti kaksistaan Sharm el-Sheikiin viettämään lomaa. Lapset jätettiin hoitoon kotipaikkakunnalle.

Olesya Kosurukovan äiti Natalia Rostenko oli myös turmalennolla, valtiollinen Sputnik-uutistoimisto kertoo.

– Äiti, tule takaisin, tyttö kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

– Odotan sinua ikuisesti. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.