Mainos

Neil Young heinäkuussa Suomeen

Kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimpiin laulaja/lauluntekijöihin lukeutuva Neil Young esiintyy Crazy Horse yhtyeensä kanssa heinäkuussa Suomessa. Persoonallisen lauluäänen omaavalla kitaristilla on valtavasti hittejä mm. "Rockin' In The Free World", "Southern Man", "Tell Me Why", "Old Man", "Heart Of Gold", "Like A Hurricane", "Down By The River", "Cinnamon Girl" sekä "Cowgirl In The Sand".

Kanadalaissyntyinen musiikintekijä on julkaissut kolmisenkymmentä levyä sekä sooloartistina että eri orkesterien kanssa. Ensimmäinen soololevy ilmestyi 1969 ja jo siltä löytyi klassikoita kuten "The Loner" ja "Last Trip To Tulsa". Näihin aikoihin syntyi myös ensimmäinen huippumuusikoiden Crazy Horse kokoonpano. Muita musiikkihistoriaan jääneitä albumeita ovat "Harvest" 1972, joka myi USA:ssa nelinkertaisesti ja Englannissa kaksinkertaisesti platinaa, sekä 20 vuotta myöhemmin ilmestynyt jatko-osa "Harvest Moon".

Tuplaplatinaa USA:ssa ja Englannissa myi mestarillinen "After The Gold Rush" 1970 ja hyvin menestyivät myös "Rust Never Sleeps", "Tonight's The Night" ja "Decade". Viimeisin studioalbumi "Silver & Gold" ilmestyi huhtikuussa 2000 ja tuorein live-taltiointi "Neil Young Road Rock vol. 1" joulukuussa 2000 sisältäen Chrissie Hynden kanssa esitetyn Dylan -klassikon "All Along The Watchtower".

Katsauksessaan 70-lukuun musiikkilehti Rolling Stone nimesi Neil Youngin vuosikymmenen artistiksi.

Menestys on jatkunut katkeamattomana, mistä osoituksena on MTV:n Vuoden video -palkinto 1988 kappaleesta "This Note's For You". Albumi "Sleeps With Angels" 1994 oli Grammy -ehdokkaana vuoden parhaaksi levyksi. 90-luvulla Sonic Youth ja Soundgarden toimivat kiertueiden lämmittelijöinä, Pear Jamin kanssa syntyi albumi "Mirror Ball" 1995 ja nuoremmat kollegat nimesivät Youngin grungen kummisedäksi.

1995 Young valittiin ansaitusti Rock 'N' Roll Hall of Famen jäseneksi uraauurtavasta työstään, joka mittavan soolouran lisäksi on sisältänyt myös esiintymiset folk-rockia soittavien Buffalo Springfieldin ja Crosby, Stills, Nash & Youngin rivistöissä sekä legendaarisen keikan Woodstockissa jälkimmäisessä kokoonpanossa.

Neil Young on toiminut myös elokuva-alalla. Oscar-palkinto tuli Jonathan Demmen "Philadelphia" elokuvaan sävelletystä nimikappaleesta. Youngin kiertue-elämää on dokumentoitu hiljattain Suomessakin nähdyssä Jim Jarmushin "Year Of The Horse" elokuvassa.

Viimeksi Neil Young & Crazy Horse konsertoi Suomessa 1996, silloin Ruisrockissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.