Mainos

NEC ja Flextronics tappiolla

Maailman toiseksi suurin puolijohdevalmistaja, Japanilainen NEC on on ilmoittanut ensimmäisen puolivuotiskautensa tappioksi 249 miljoonaa dollaria eli hieman yli 1,6 miljardia markkaa. Tappion syyksi yhtiö kertoo tietokoneiden ja mikrosirujen alhaisen kysynnän maailmanlaajuisen talouden laskusuhdanteen vuoksi.

NEC sanoo kuitenkin, että se aikoo saada toimintansa tuottavaksi jälleen ensi vuonna toteuttamalla aloittamalla rajun toimintojensa uudelleenjärjestelyn. Yhtiö aikoo mm. sulkea tappiota tuottavia toimintojaan ja irtisanoa työntekijöitään.

- Puolijohdetuotantomme on kärsinyt vakavia tappioita. Tämä romahdus ei ole pelkästään suhdanteista johtuva, vaan rakenteellinen ongelma, NEC:n johtaja Shigeo Matsumoto sanoi tiedotusvälineille.

Myös Flextronics tappiolla

Elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistajan Flextronicsin tappio sen tilivuoden toisella neljänneksellä painui 329,8 miljoonaan dollariin eli 0,69 dollariin osakkeelta. Yhtiö kertoo sanovansa irti 10 000 työntekijäänsä eli 15 prosenttia työvoimastaan. Yhtiö ei kerro, mistä maista irtisanotaan, mutta kertoo siirtävänsä tuotantantoaan halvemman työvoiman maihin.

Viime vuoden vertailuajanjaksolla tulos oli 49,9 miljoonaa dollaria voitolla osakekohtaisen voiton ollessa 0,10 dollaria. Flextronicsin liikevaihto kuitenkin kasvoi tilivuoden toisella neljänneksellä 5,4 prosenttia 3,24 miljoonaa dollariin.

(MTV3-AFP-Kauppalehti)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.